Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Divina na smotane


Prísady

odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina),
1 väčšia mrkva,
cibuľa,
3 bobkové listy,
10 zrniečok čierneho korenia,
1‚5 dcl ocot,
soľ,
slanina,
horčica,
kyslá smotana,
kryštáľový cukor,
brusnicový džem alebo kompót


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.65/5

Hodnotenie: 1.6/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zeleninu pokrájame na kolieska pridáme ocot dáme mierne variť do 0,45 l vody – asi 5 minút. Robíme tzv. pác alebo moridlo. Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto. Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu. Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou. Pridáme brusnicový džem alebo kompót. Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi. Ako nápoj podávame červené víno.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!