Prísady
odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zeleninu pokrájame na kolieska pridáme ocot dáme mierne variť do 0,45 l vody – asi 5 minút. Robíme tzv. pác alebo moridlo. Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto. Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu. Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou. Pridáme brusnicový džem alebo kompót. Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi. Ako nápoj podávame červené víno.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!