Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Burglova polenta z Dolomitov


Prísady

500 ml mlieka,
250 g hrubej kukuričnej múky,
lyžica oleja,
500 ml mäsového vývaru,
trocha cukru,
lyžica soli\.
Ïalej: 200 ml smotany
,
maslo (alebo tuk) na vyprážanie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.11/5

Hodnotenie: 2.1/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäsový vývar, mlieko a olej zohrejeme v hrnci. Za stáleho miešania prisypeme kukuričnú múku. Ochutíme soľou a cukrom. Za stáleho miešania dobre povaríme. Pozor, ak dostatočne nemiešame, polenta sa pripáli! Asi za 50 minút je hotová. Má nám vzniknúť hustá kaša. Ak polentu podávame ako kašu, zamiešame do nej smotanu, alebo kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku, uhladíme a pevnou niťou nakrájame na plátky. Plátky môžeme vypražiť, upiecť alebo ugrilovať. Môžeme ich aj naplniť alebo z nich sformovať malé knedličky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!