Prísady
75 ml mlieka,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pripravíme si kvások a keď vykysne, z uvedených surovín vypracujeme cesto ktoré sa nesmie lepiť. Necháme ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme na tvar pekáča v hrúbke asi 1 cm.
Pekáč dobre vymastíme a uložíme naň cesto. Aj cesto dobre pomastíme a navrch rozmrvíme bryndzu. Potom ho polejeme smotanou. Pečieme ako každý kysnutý koláč asi 30 minút. Pri tomto koláči neslobodno šetriť bryndzou a smotanou. Zalejeme vodou a necháme odstáť 30 minút. Do rozpáleného oleja postupne vkladáme zemiaky a smažíme ich do zlatista. Vyberieme ich naberačkou na servítku alebo mriežku, aby odkvapkali z oleja. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!