Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bryndzový koláč


Prísady

75 ml mlieka,
žĺtok,
vajce,
trochu rozpusteného masla,
trošku soli
Na kvások
,
15 g droždia,
lyžičku cukru,
1 2 lyžice hladkej múky na zahustenie
Na plnku :2 tégliky kyslej smotany


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.83/5

Hodnotenie: 1.8/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pripravíme si kvások a keď vykysne, z uvedených surovín vypracujeme cesto ktoré sa nesmie lepiť. Necháme ho vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme na tvar pekáča v hrúbke asi 1 cm.
Pekáč dobre vymastíme a uložíme naň cesto. Aj cesto dobre pomastíme a navrch rozmrvíme bryndzu. Potom ho polejeme smotanou. Pečieme ako každý kysnutý koláč asi 30 minút. Pri tomto koláči neslobodno šetriť bryndzou a smotanou. Zalejeme vodou a necháme odstáť 30 minút. Do rozpáleného oleja postupne vkladáme zemiaky a smažíme ich do zlatista. Vyberieme ich naberačkou na servítku alebo mriežku, aby odkvapkali z oleja.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!