Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Aspik zo želatíny


Prísady

1‚5 I vývaru z kostí,
rybích hláv alebo menej kvalitných rýb či zeleniny,
5 zrniek celého čierneho korenia,
ocot,
10 g cukru,
soľ,
120 g želatíny,
2 bielky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.9/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ak pripravujeme vývar z kosti, dáme ich najskôr do vriacej vody, niekol'ko minút povaríme a vodu zlejeme. Potom kosti poumývame v teplej vode, dáme ich do studenej vody a pomaly varíme najmenej 3 hodiny. Vývar precedíme a necháme vychladnúť. Do 0,5 I vývaru dáme namáčať želatinu. Zvyšný vývar ochutíme octom, cukrom, soI'ou, privedieme ho do varu a primiešame doň rozšl'ahané bielky, ktoré vývar vyčíria. Chvil'u necháme postáť a precedime cez čistú hustú utierku. Keď ochutený vývar zostane prijemne teplý, spojíme ho s namočeno u želatinou a pomiešame.
Chladnúcim aspikom zalievame rúzne delikatesy. Ak nim chce me zdobiť studené misy. nalejeme ho na podnos a stuhnutý krájame alebo z neho formičkami vykrajujeme rózne tvary .














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!