Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Štefanská hus


Prísady

2 veľké husacie prsia,
2 stredné jablká,
70 g rozdrvených vlašských orechov,
50 g mandlí,
soľ,
biele korenie,
15 g hladkej múky,
2 - 3 lyžice medu,
50 g vlašských orechov na dochutenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.67/5

Hodnotenie: 2.7/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká ošúpeme a nakrájame na jemné rezance. Zmiešame ich s rozdrvenými orechmi a nakrájanými mandľami. Náplň rozdelíme na prsia, prekryjeme plátkom pàs a zopneme špáradlom. Takto pripravené preložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, osolíme a vložíme do rúry predohriatej na 140 °C. Počas pečenia mäso prelievame výpekom. Upečené mäso vyberieme a výpek udusíme na tuk, ktorý potom zaprášime múkou a zalejeme vodou.
Necháme ho dobre prevariť a pridáme med. Keď sa začne tuk oddeľovať, šťavu precedíme, pridáme 50 g orechov, osolíme, ešte krátko povaríme a zalejeme tým hotové husacie prsia.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!