Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Chvalovské guľky


Prísady

Zemiaky varené v šupke aj postrúhané surové ( pol na pol),
klobása,
škvarky,
vajce,
soľ,
mleté čierne korenie,
roztlačený cesnak,
červená paprika


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.94/5

Hodnotenie: 1.9/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Uvarené zemiaky postrúhame a zmiešame ich s postrúhanými ocedenými surovými zemiakmi, pridáme pomleté škvarky, nadrobno pokrájanú klobásku, cesnak, soľ a korenie, vajce. Výsledná hmota má mať takú hustotu, aby sa z nej dali tvoriť malé guľky. Tie obalíme v hladkej múke a varíme vo vriacej vode 5 – 10 minút ( podľa ich veľkosti ). Keď vyjdú navrch, vyberieme ich na misu a polejeme popraženou cibuľkou. Zo zvyšnej vody po varení vyrobíme super polievku – povaríme v nej nadrobno nakrájané zemiaky, alebo nadrobno nasekanú kyslú kapustu + rascu, majoránku a pod., podľa vlastných predstáv a domácich zásob.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!