Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Lekvárové buchty


Prísady

600 g polohrubej múky,
300 ml mlieka,
3 žĺtky,
vajce,
50 g práškového cukru,
120 g roztopeného masla alebo rastlinného tuku,
kôru z polovice citróna,
trocha soli,
lekvár Kvások: 75 ml mlieka,
20 g práškového cukru,
30 g droždia,
40 g polohrubej múky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.47/5

Hodnotenie: 2.5/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z mlieka, cukru, droždia a múky pripravíme kvások, ktorý
necháme nakysnúť. preosiatej múky pridáme nakysnutý kvások, v mlieku rozmiešané žľtky a vajce, pridáme cukor, vlažné maslo alebo tuk, postrúhanú citrónovú kôru a trochâ soli. Všetko spolu zamiešame, dobre vypracujeme a necháme na teplom miesto nakynut. Potom na doske posypané múkou cesto vyváľkame, pokrájame na obdľžniky, ktoré natrieme lekvárom a stočíme do tvaru buchtičky. plech dobre vymastíme, buchtičky naň poukladáme, boky potrieme roztopeným tukom, aby se nezlepili, necháme na plechu podkysnuť a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené vyklopíme a vychladnuté posypeme práškovým cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!