Prísady
600 g polohrubej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z mlieka, cukru, droždia a múky pripravíme kvások, ktorý
necháme nakysnúť. preosiatej múky pridáme nakysnutý kvások, v mlieku rozmiešané žľtky a vajce, pridáme cukor, vlažné maslo alebo tuk, postrúhanú citrónovú kôru a trochâ soli. Všetko spolu zamiešame, dobre vypracujeme a necháme na teplom miesto nakynut. Potom na doske posypané múkou cesto vyváľkame, pokrájame na obdľžniky, ktoré natrieme lekvárom a stočíme do tvaru buchtičky. plech dobre vymastíme, buchtičky naň poukladáme, boky potrieme roztopeným tukom, aby se nezlepili, necháme na plechu podkysnuť a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené vyklopíme a vychladnuté posypeme práškovým cukrom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!