Prísady
250 g šampiňónov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Šampiňóny očistíme (stiahneme s hlavičky tenký povlak a sparíme pod horúcou tečúcou vodou) a pokrájame na tenké pásiky, zalejeme 2 l vody. Prepláchneme za hrsť sušených húb a dáme zvlášť variť. Až sa voda spení so sušenými hubami zlejeme ju a dáme 1/2 l vody a varíme do mäkka. Môžeme použiť aj hubový bujón, ktorý pridáme do vriacej vody k šampiňónom. Mierne osolíme a okoreníme. Upražíme si cibuľku, do ktorej pridáme hladkú múku a popražíme ju. Do mixéra dáme smotanu, uvarené sušené huby a cibuľku s múkou a všetko dôsledne rozmixujeme. Túto zmes vylejeme k uvareným šampiňónom dochutíme vinným octom a podávame s vyprážaným hráškom alebo mrvenicou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!