Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Šampiňónová polievka


Prísady

250 g šampiňónov,
vodu,
1 hubový bujón alebo za hrsť sušených húb,
1 cibuľu,
olej,
1 lyžicu hladkej múky,
0‚2 l smotany alebo mlieka,
ocot


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.32/5

Hodnotenie: 2.3/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Šampiňóny očistíme (stiahneme s hlavičky tenký povlak a sparíme pod horúcou tečúcou vodou) a pokrájame na tenké pásiky, zalejeme 2 l vody. Prepláchneme za hrsť sušených húb a dáme zvlášť variť. Až sa voda spení so sušenými hubami zlejeme ju a dáme 1/2 l vody a varíme do mäkka. Môžeme použiť aj hubový bujón, ktorý pridáme do vriacej vody k šampiňónom. Mierne osolíme a okoreníme. Upražíme si cibuľku, do ktorej pridáme hladkú múku a popražíme ju. Do mixéra dáme smotanu, uvarené sušené huby a cibuľku s múkou a všetko dôsledne rozmixujeme. Túto zmes vylejeme k uvareným šampiňónom dochutíme vinným octom a podávame s vyprážaným hráškom alebo mrvenicou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!