Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Vianočná hríbovica 1


Prísady

750 g domácej klobásy,
750 g údeného mäsa\.
30 g sušených húb
,
6 strúčikov cesnaku,
1 veľká cibuľa,
2 bobkové list,
\.
mleté čierne korenie
,
1 l mlieka,
1/2 l kyslej smotany,
1 PL hladkej múky\.
Zápražka: olej
,
hladká múka,
červená paprika\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.86/5

Hodnotenie: 1.9/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme a zalejeme vodou do štvorlitrového hrnca. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobása mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme. Taktiež vyberieme cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Hríbovicu zo zápražkou povaríme 5 - 10 minút. Potom rozmiešame kyslú smotanu s lyžicou hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec hríbovicu dochutíme octom, a ak treba, dosolíme. Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom. Údené mäso podávame osobitne s chrenom alebo s inými prílohami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!