Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Fazuľová nežná polievka


Prísady

sušené huby,
3 zemiaky,
gombasecká alebo maďarská klobása,
mrkva,
fazuľa,
sušené slivky,
údené koleno,
2 cibule,
4 klinčeky,
smotana na šľahanie,
trochu koňaku,
trochu múky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.40/5

Hodnotenie: 2.4/5 (35)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Údené koleno vyvaríme vo vode, vyberieme, vykostíme, mäso pokrájame na malé kocky. Do vývaru z kolena dáme fazuľu rôznych druhov, namočenú deň predtým, zemiaky a mrkvu nakrájané na malé kocky, cibuľu, do ktorej /do celej/ zapichneme klinčeky, dve nožičky klobásy, sušené slivky a huby. Všetko uvaríme do mäkka. Odstavíme, vyberieme klobásu, nakrájame na šťvrťkrúžky a spolu s mäsom dáme späť do hrnca k polievke. Pridáme smotanu a riadne zamiešame. Posypeme múkou, uvedieme do varu a odstavíme. Mierne ochladenú polievku podávame s trochou koňaku, ktorý nakvapkáme až do taniera.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!