Prísady
sušené huby,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Údené koleno vyvaríme vo vode, vyberieme, vykostíme, mäso pokrájame na malé kocky. Do vývaru z kolena dáme fazuľu rôznych druhov, namočenú deň predtým, zemiaky a mrkvu nakrájané na malé kocky, cibuľu, do ktorej /do celej/ zapichneme klinčeky, dve nožičky klobásy, sušené slivky a huby. Všetko uvaríme do mäkka. Odstavíme, vyberieme klobásu, nakrájame na šťvrťkrúžky a spolu s mäsom dáme späť do hrnca k polievke. Pridáme smotanu a riadne zamiešame. Posypeme múkou, uvedieme do varu a odstavíme. Mierne ochladenú polievku podávame s trochou koňaku, ktorý nakvapkáme až do taniera.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!