Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pánska chrenová omáčka (pikantná)


Prísady

05 dkg surového nastrúhaného chrenu,
2 lyžice masla,
2 lyžice múky,
0‚5 l smotany na varenie,
cca 1 dcl teplej vody,
1 lyžičku soli


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.85/5

Hodnotenie: 1.9/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Najprv surový chren očistíme a nastrúhame (rozmixujeme) nie veľmi najemno. Zápražku z masla a múky necháme opražiť do zlatova. Pridáme soľ.
Zalejeme ju vodou a vymiešame spolu so smotanou. Keď je biela bešamelová omáčka 3-5 min povarená, odstavíme ju zo zdroja tepla. Zamiešame chren.
Vzniknutú hustú omáčku v žiadnom prípade nevaríme (chren môže zhorknúť).
Podávame cca 2-3 lyžice na plátok hovädzieho mäsa s knedľou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!