Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Špenátová pizza na sedliacky spôsob


Prísady

100 g prerastenej údenej slaniny,
100 g jemnej salámy,
4 vajcia uvarené natvrdo,
200 g syra,
200 g mrazeného špenátu (polotovar),
4 paradajky,
2 lyžice masla,
chlebové cesto,
pol zväzku petržlenovej vňate,
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška,
Podravka,
lyžica nasekanej bazalky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.11/5

Hodnotenie: 2.1/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo alebo tuk rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát a krátko opražíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a Podravkou a necháme vychladnúť.
Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne rozložíme špenát, obložíme olúpanými paradajkami nakrájanými na plátky a kolieskami salámy. Ochutíme nasekanou bazalkou, soľou a mletým čiernym korením a ozdobíme uvarenými vajcami nakrájanými na kolieska.
Napokon pridáme na plátky nakrájaný syr. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Podávame posypanú nasekanou zelenou petrlženovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!