Prísady
300 g salámy (alebo šunky),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pripravíme si cesto. 2 cibule olúpeme a nadrobno nakrájame. Slaninu a očistené šampiňóny nakrájame na tenké plátky. Na panvici upražíme slaninu a cibuľu. Potom slaninu vyberieme, k cibuli pridáme šampiňóny a spolu asi 5 minút podusíme. Pridáme rascu, soľ a majorán. Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska, salámu na pásiky. Zvyšnú cibuľu nakrájame na kolieska, ktoré od seba oddelíme. Syr nastrúhame najemno. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Na cesto poukladáme kolieska paradajok, na ne rozložíme plátky slaniny, posypeme nakrájanou salámou, cibuľou, šampiňónmi a okoreníme. Pečieme vo vyhriatej rúre. Okraje pizze môžeme niekoľkokrát potrieť vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pizzu pred dopečením posypeme syrom a necháme zapiecť.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!