Prísady
30 g anglickej slaniny,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky a za stáleho miešania necháme na panvici rozmraziť a odpariť. Vajce uvaríme natvrdo. Pór umyjeme a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode. Potom ho po dĺžke rozkrojíme. Paradajky umyjeme, cibuľu olúpeme. Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu najemno a paradajky na kolieska. Hrášok, sóju, olivy a huby precedíme a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame najemno. Slaninu na panvici zľahka opražíme, prisypeme časť cibule, upražíme do sklovita, potom pridáme pripravený špenát, osolíme a všetko dusíme asi 5 minút. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdelíme cesto na štvrtiny. Na jednu dáme kolieska paradajok a ozdobíme ju olivami, druhú časť posypeme hráškom, sójou a pokvapkáme sójovou omáčkou, tretiu štvrtinu natrieme špenátovou zmesou, ktorú ozdobíme uvareným vajíčkom a na poslednú rozložíme sterilizované huby, posypeme ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Okraje počas pečenia môžeme potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pred dopečením celú pizzu posypeme strúhaným syrom a ešte 5 minút pečieme.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!