Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pizza kvatro lux


Prísady

30 g anglickej slaniny,
1 vajce,
150 g syra,
100 g paradajok,
100 g póru,
100 g špenátového pretlaku,
100 g nakladaných húb,
50 g sterilizovaného hrášku,
50 g sterilizovanej sóje,
30 g olív,
80 g cibule,
2 strúčiky cesnaku,
pol čajovej lyžičky sójovej omáčky,
olej na potretie cesta,
tuk na vymastenie plechu,
oregano,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.97/5

Hodnotenie: 2.0/5 (32)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky a za stáleho miešania necháme na panvici rozmraziť a odpariť. Vajce uvaríme natvrdo. Pór umyjeme a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode. Potom ho po dĺžke rozkrojíme. Paradajky umyjeme, cibuľu olúpeme. Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu najemno a paradajky na kolieska. Hrášok, sóju, olivy a huby precedíme a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame najemno. Slaninu na panvici zľahka opražíme, prisypeme časť cibule, upražíme do sklovita, potom pridáme pripravený špenát, osolíme a všetko dusíme asi 5 minút. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdelíme cesto na štvrtiny. Na jednu dáme kolieska paradajok a ozdobíme ju olivami, druhú časť posypeme hráškom, sójou a pokvapkáme sójovou omáčkou, tretiu štvrtinu natrieme špenátovou zmesou, ktorú ozdobíme uvareným vajíčkom a na poslednú rozložíme sterilizované huby, posypeme ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Okraje počas pečenia môžeme potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pred dopečením celú pizzu posypeme strúhaným syrom a ešte 5 minút pečieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!