Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Letné calzone


Prísady

100 g prerastenej údenej slaniny,
200 g nastrúhaného ovčieho syra,
2 lyžice masla (alebo tuku),
200 g mrazeného špenátu (polotovar),
4 paradajky,
1 cibuľa,
polotuhé kysnuté cesto,
tuk na vymastenie plechu,
na hrot noža chilli korenie,
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška,
pol zväzku pažítky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.97/5

Hodnotenie: 2.0/5 (34)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Potom pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, chilli korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Olúpané paradajky zbavené jadierok nakrájame na kocky, pridáme k špenátu a spolu podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Kysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami, posypeme nastrúhaným syrom a pažítkou. Druhú polovicu plátu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!