Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Deduškova roláda


Prísady

5 žĺtkov,
100 g práškového cukru,
60 g polohrubej múky,
tuhý sneh z 5 bielkov
Plnka: 250 g masla
,
250g práškového cukru,
10 g kakaa,
2 tabuľky čokolády,
2 PL rumu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.26/5

Hodnotenie: 2.3/5 (35)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky vymiešame s prášk. cukrom na hustý krém, postupne pridáme tuhý sneh z bielkov a múku. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Nie však veľmi prudko. Mierne vychladnuté cesto vyklopíme a pomocou vlhkej utierky skrútime.
Medzitým vymiešame maslo, cukor, kakao, zmäknutú čokoládu a rum na hladký krém. Roládu rozvinieme, naplníme krémom a opäť zvinieme. Zostávajúcim krémom potrieme aj povrch rolády a ozdobíme strúhanou čokoládou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!