Prísady
360 g hladkej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do preosiatej múky nastrúhajte zmäknutý stužený tuk, pridajte štipku soli, vajcia, ocot a vypracujte hladké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte na chladnom mieste niekoľko hodín postáť. Cesto rozdeľte na dve časti a každú rozvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť
plechu. Cesto pečte na opačnej strane plechu. Vychladnuté pláty naplňte plnkou a poukladajte ich na seba, polejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť. Plnka: Z mlieka, žĺtkov a zlatého klasu uvarte hustú kašu. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny, pridajte rum a po častiach vmiešajte do vychladenej kaše. Èokoládová poleva: Maslo rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte polámanú čokoládu a vymiešajte do hladka. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!