Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
80 g tuku,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Tuk vymiešame s cukrom a so žĺtkami, pridáme vykysnutý kvások(droždie rozmiešané s 1,5 dl mlieka, trochou cukru a múky), vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, soľ, múku, tuhý sneh ušľahaný z bielkov a toľko mlieka, aby sa cesto dali liať. Všetko spolu premiešame, dáme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryjeme a necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté vložíme do vyhriatej rúry a pomaly upečieme. Upečenú bábovku vyklopíme na dosku a ešte teplú posypeme vanilínovým cukrom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!