Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kysnutá bábovka 3


Prísady

80 g tuku,
150 g práškového cukru,
2 vajcia,
20 g droždia,
1 balíček vanilínového cukru,
kôra z jedného citróna,
asi tretina lyžičky soli,
300 g polohrubej múky,
mlieko,
vanilínový cukor na posypanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.58/5

Hodnotenie: 2.6/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Tuk vymiešame s cukrom a so žĺtkami, pridáme vykysnutý kvások(droždie rozmiešané s 1,5 dl mlieka, trochou cukru a múky), vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, soľ, múku, tuhý sneh ušľahaný z bielkov a toľko mlieka, aby sa cesto dali liať. Všetko spolu premiešame, dáme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryjeme a necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté vložíme do vyhriatej rúry a pomaly upečieme. Upečenú bábovku vyklopíme na dosku a ešte teplú posypeme vanilínovým cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!