Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Roláda so svetlým parížskym krémom a jahodami


Prísady

Cesto: 80 g práškového cukru,
70 g hladkej múky,
25 g maizeny,
4 bielky,
6 žĺtkov,
1 vanilkový cukor,
práškový cukor na posypanie utierky\.
Náplň: 200 g jahôd
,
5 plátkov želatíny,
375 ml smotany na šľahanie,
150 g bielej čokolády,
20 ml pomarančového likéru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.06/5

Hodnotenie: 2.1/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky zmiešame s vanilkovým cukrom a 20 g práškového cukru. Do vzniknutého krému vmiešame preosiatu múku a maizenu. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme pevný sneh, ktorý nakoniec zľahka zapracujeme do cesta.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom a pečieme pri 180 °C asi 10 až 15 minút. Upečený korpus preklopíme na utierku poprášenú práškovým cukrom a opatrne odstránime papier.
Želatínu necháme nabublať v studenej vode.. Smotanu zahrejeme. Rozpustíme v nej čokoládu i želatínu a odstavíme ju. Keď vychladne, dochutíme ju pomarančovým likérom a najlepšie na noc ju uložíme do chladničky.
Druhý deň krém vyšľaháme a natrieme na piškótový plát. Jahody očistíme, omyjeme a necháme okvapkať. Tak ich rozložíme podiaľ jednej z dlhších strán piškóty. Korpus stočíme a roládu necháme stuhnúť. Nakoniec ju posypeme práškovým cukrom a ozdobíme mletými orechmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!