Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |

Najnovšie recepty

Jemné medové rezy


Prísady

1 vajce,
40 g margarínu,
100 g práškového cukru,
15 g medu,
10 g jedlej sódy,
250 g hladkej múky
Krém: 2 dl silnej kávy
,
2 dl mlieka,
60 g hladkej múky,
50 g masla,
80 g práškového cukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajce, margarín, cukor a med miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom pridáme jedlú sódu, zamiešame, prelejeme do múky a na lopári, spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Krém:
Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém.
Dobre preniešaným krémom plníme vychladnuté upečené plátky a necháme asi 2 hodina stáť. Potom pokrájame a ocukrujeme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!