Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Bábovka s maizenou


Prísady

300 g hrubej múky,
200 g maizeny,
35 g droždia,
120 g práškového cukru,
pol lyžičky soli,
pol balíčka vanilínového cukru,
kôra z polovice citróna,
3 žĺtky,
120 g tuku,
asi 3 dl mlieka,
50 g hrozienok,
práškový a vanilínový cukor na posypanie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (30)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do misy dáme múku a maizenu, pridáme vykysnutý kvások, cukor, soľ, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, roztopený, trochu vychladnutý tuk a toľko teplého mlieka, aby cesto bolo redšie ako buchty. Všetko spolu varechou vymiesime a nakoniec pridáme hrozienka. Pri miesení môžeme pridať 1 až 2 lyžice rumu. Všetko spolu vymiešame a vylejeme do vymastenej, múkou posypanej bábovkovej formy a upečieme v mierne teplej rúre. Hotovú bábovku vyklopíme z formy a vychladnutú posypeme vanilínovým cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!