Prísady
35 dag hladkej múky špeciál,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Smetol, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto potom rozdelíme na 5 dielov. Jednotlivé diely rozvaľkáme, potrieme plnkou a zatočíme. Pozdĺžne poukladáme na plech, potrieme žĺtkom, necháme ich vysušiť. Po zaschnutí žĺtka natrieme záviny ešte raz, popicháme vidličkou a dáme upiecť. Tento závin sa dá výborne uschovať aj v mrazničke pre nečakané návštevy. Miesto orechovej plnky môžeme dať aj makovú. Do maku nazabudneme primlieť 3-4 klinčeky pre vôňu "ako u starej mamy".
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!