Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Orechový závin


Prísady

35 dag hladkej múky špeciál,
20 dag hrubej múky,
6 dag kryštálového cukru,
30 dag Smetolu,
1 žĺtok,
1 celé vajce,
1 dl mlieka,
2 dag droždia,
štipka soli
Plnka:
40 dag kryštálového cukru
,
3 dl mlieka,
35 dag mletých orechov,
13 dag strúhanky (piškótových omrvín),
citrónovej kôry,
vanilkového cukru,
rum\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.35/5

Hodnotenie: 2.3/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Smetol, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto potom rozdelíme na 5 dielov. Jednotlivé diely rozvaľkáme, potrieme plnkou a zatočíme. Pozdĺžne poukladáme na plech, potrieme žĺtkom, necháme ich vysušiť. Po zaschnutí žĺtka natrieme záviny ešte raz, popicháme vidličkou a dáme upiecť. Tento závin sa dá výborne uschovať aj v mrazničke pre nečakané návštevy. Miesto orechovej plnky môžeme dať aj makovú. Do maku nazabudneme primlieť 3-4 klinčeky pre vôňu "ako u starej mamy".














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!