Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |

Najnovšie recepty

Jahodová roláda ii


Prísady

8 žĺtkov,
4 bielky,
100 g cukru,
80 g hrubej múky,
20 g Solamylu,
jahody,
šľahačka so stužovačom


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.3/5 (44)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Polovicu cukru vymiešame so žĺtkami do peny, bielky ušľaháme do tuhého snehu a zašľaháme do nich druhú polovicu cukru a spojíme so žĺtkovou penou. Pridáme múku zmiešanú so Solamylom a celé ľahko premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie, opatrne naň rozotrieme cesto a pečieme cca 8-10 min. na 220 °C. Ihneď po upečení dáme preč z plechu i s papierom a preklopíme hornou stranou na vlhkú utierku, zlúpeme papier a roládu i s utierkou zarolujeme a necháme temer vychladnúť. Tak znovu rozvinieme, namažeme šľahačkou, poukladáme nadrobno krájanými jahodami a opatrne zavinieme. Povrch natrieme zbytkom šľahačky a obložíme jahodami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!