Prísady
4 surové bielky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na riedky sneh. Postupne primiešame orechy a múku.
Cesto lyžičkou nalievame na vymastený plech - vždy len 3 - 4 malé placky a pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pečieme rýchlo. Keď okraj placiek sčervenie, vyberieme ich a hneď pomocou varechy stočíme do tubičky. Plnka: 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 125 g masla alebo margarínu HeliaVajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia a necháme vychladnúť. Masu postupne po lyžiciach pridávame do vyšľahaného masla alebo tuku. Trubičky naplníme, namáčame do čokoládovej polevy a kladieme na mriežku alebo mastný papier. Èokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g tuku Cera Polámanú čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!