Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kakaová roláda s jahodami


Prísady

Cesto: 5 vajec,
160 g kryštálového cukru,
160 g hladkej múky,
1/4 balíčku prášku do pečiva,
20 g kakaa
Náplň: 200 g jahôd
,
250 ml smotany na šľahanie,
50 g práškového cukru

Zdobenie: 100 g jahôd
,
práškový cukor na posypanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.58/5

Hodnotenie: 2.6/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Celé vajcia šľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli asi 5 minút. Potom zmes odstavíme a vyšľaháme do hustej peny. Ľahko vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 12 minút. Upečený korpus poprášime hladkou múkou a otočíme na utierku. Papier odtrhneme a korpus necháme vychladnúť.
Jahody očistíme. Asi 100 g prepasírujeme a osladíme práškovým cukrom. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a zmiešame s prepasírovanými jahodami. Zvyšné jahody nakrájame na kúsky.
Korpus potrieme jahodovou šľahačkou a pokladieme časti zvyšných jahôd. Pomocou utierky ho stočíme a roládu necháme zatuhnúť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!