Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
Cesto: 5 vajec,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Celé vajcia šľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli asi 5 minút. Potom zmes odstavíme a vyšľaháme do hustej peny. Ľahko vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 12 minút. Upečený korpus poprášime hladkou múkou a otočíme na utierku. Papier odtrhneme a korpus necháme vychladnúť. Jahody očistíme. Asi 100 g prepasírujeme a osladíme práškovým cukrom. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a zmiešame s prepasírovanými jahodami. Zvyšné jahody nakrájame na kúsky. Korpus potrieme jahodovou šľahačkou a pokladieme časti zvyšných jahôd. Pomocou utierky ho stočíme a roládu necháme zatuhnúť. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!