Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
140 g polohrubej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Múku, vajcia a cukor dáme do šľahača a ušľaháme do peny. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý ľahko potrieme olejom. Ušľahanú hmotu na plech rovnomerne rozotrieme a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov. Keď cesto začne zlatnúť a na okrajoch plechu sa "oddeľuje", je upečené. Keď trochu vychladne (ale musí byť ešte teplé), zoberieme ho z plechu a i s papierom na pečenie skúsime zatiaľ ešte prázdnu roládu zavinúť. Pretože je ešte vláčna, dobre sa tvaruje. Zatiaľ si pripravíme krém - postupujeme podľa návodu.. Èerstvé jahody opláchneme, necháme odkvapkať, odstránime stopky a jahody nakrájame na polovice nebo na štvrtiny. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme na vnútornej strane krémom, rovnomerne pokladáme jahodami a znovu pevne zavinieme. Pri tomto poslednom zavinovaní odstraňujeme papier na pečenie. Hotovú roládu zabalíme pevne do alobalu a necháme v chlade trochu stuhnúť. Pred podávaním ju môžeme pocukrovať alebo ozdobiť šľahačkou a čokoládou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!