Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Šťavnatý jablkový koláč


Prísady

250 g polohrubej múky,
125 g tuku na pečenie (napríklad Hera),
60 g práškového cukru,
1 lyžičku škorice,
1\.
3 kg jabĺk
,
1 citrón,
4 vajcia,
100 g kryštálového cukru,
2\.
5 dl kyslej smotany
,
2 dl šľahačkovej smotany,
50 g mandľových lupienkov\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5

Hodnotenie: 2.1/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku vymiesime s tukom, práškovým cukrom, škoricou a jedným vajcom. Dobre vymiešaným cestom vystelieme formu – dno i bočné strany a odložíme na 30 minút do chladničky. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník a prekrojíme na polovice. Pokvapkáme ich vodou rozmiešanou s citrónovou šťavou. Jablká postupne nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a ukladáme ich nahusto do formy s cestom. Tri vajcia vymiešame so smotanou, šľahačkovou smotanou a kryštálovým cukrom. Zálievku nalejeme na jablká. Pečieme pri teplote 160 až 170 stupňov Celzia asi 40 minút. Upečený koláč posypeme mandľovými lupienkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!