Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Citrónové rezy s tvarohom


Prísady

2 žĺtky,
3 bielky,
1 malý chemicky neošetrený pomaranč,
1 lyžica cukru,
1 a pol lyžice polohrubej múky,
1 čajová lyžička masla,
štipka soli\.
Plnka: 2 bielky
,
250 g plnotučného tvarohu,
50 g malín (alebo ríbezlí),
2 plátky bielej želatíny,
1 lyžica bieleho vína,
šťava z 1 citróna,
2 a pol lyžice cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky s cukrom vymiešame na hustú penu. Pomaranč umyjeme horúcou vodou, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Zamiešame do krému. Primiešame polohrubú múku. Bielky a soľ vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Plochú formu vytrieme maslom. Naplníme ju cestom a pečieme 4 minúty pri výkone 500 W. Piškótové cesto vyklopíme. Žĺtky na plnku zmiešame s citrónovou šťavou a 1 lyžicou cukru a varíme 2 minúty 30 sekúnd pri výkone 360 W. Každých 30 sekúnd pomiešame. Želatínu namočíme do studenej vody. Tvaroch vymiešame a zvyšný cukor vmiešame do žĺtkového krému. Víno zohrievame 1 minútu pri výkone 600 W. Ovocie umyjeme a spolu s vínom zamiešame do krému. Polovicu piškótového cesta dáme do formy. Naplníme krémom a prikryjeme druhou polovicou cesta.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!