Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èernoch v bielej košeli


Prísady

Cesto: 15 dkg práš\.
cukru
,
6 žĺtkov,
3 dkg kakaa,
6 bielkov,
5 dkg múky
Prvý krém: 2 dcl mlieka
,
4 PL múky
Druhý krém: 5 žĺtkov
,
5 dkg práš\.
cukru
,
20 dkg masla,
1 vanilkový cukor
Pena: 5 bielkov
,
15 dkg kryšt\.
cukru
Poleva: 7 dkg Cery
,
2 PL kakaa


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.76/5

Hodnotenie: 1.8/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zo surovín pečieme piškótové cesto.
Prvý krém: Mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu a miešame do vychladnutia.
Druhý krém: Všetko dobre vymiešame a pridáme k prvému krému, spolu dôkladne vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Penu vymiešame nad parou - musí byť tvrdá, vychladnutú natierame na stuhnutý krém. Opäť dáme do chladničky trocha stuhnúť, medzitým si uvaríme polevu - roztopíme Ceru, dohladka vymiešame s kakaom a nalejeme na penu. Ešte za vlažna nožom naznačíme rezy, lebo po stuhnutí poleva praská.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!