Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Vianočný koláč Štedrák


Prísady

Cesto: 500 g hrubej múky,
3 dl mlieka,
20 g droždie,
120 g masla,
100 g práškového cukru,
3 žĺtky,
postrúhaná citrónová kôra,
štipka soli,
1 žĺtok na potieranie,
olej na pomastenie plechu\.
Plnka I : 200 g slivkového lekváru
,
postrúhaná citrónová kôra\.
Plnka II : 180 g mletých orechov
,
30 g strúhanky,
80 g práškového cukru,
1 a 1/2 dl mlieka,
1 balíček vanilkový cukor,
postrúhaná citrónová kôra\.
Plnka III : 200 g mletého maku
,
120 g cukru,
10 g masla,
1 a 1/2 dcl mlieka,
1 balíček vanilkový cukor,
postrúhaná citrónová kôra\.
Plnka IV: 300 g prepasírovaného tvarohu
,
80 g prášk\.
cukru
,
80 g masla,
20 g hrozienok,
2 žĺtky,
sneh z 2 bielkov,
l balíček vanilkového cukru,
postrúhaná citrónová kôra


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 3.0/5 (36)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesto vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 5 rovnakých častí. Štyri z nich postupne rozvaľkáme na tenké pláty. Prvý plát uložíme na pomastený plech. Povrch natrieme plnkou č. I, dáme druhý plát, ktorý natrieme plnkou č. II. Dáme ďalší plát a plnku č. III. Priložíme ďalší plát a potrieme plnkou č. IV. Z cesta ktoré nám zostalo, pripravíme tenké valčeky a z nich urobíme na povrchu koláča mriežku. Potrieme ju žĺtkom. Koláč pečieme v predhriatej rúre.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!