Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kysnute buchty s lekvarom


Prísady

600g polohruba muka,
4zltky,
1cele vajce,
60g prask\.
cukor
,
120g masla/aj Rama apod\.
/citronova kora sol
,
mlieko podla potreby,
tuk na vymastenie plechu kvasok,
30gdrozdia 20g cukru,
1dl mlieka- vlazne


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (28)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
z drozdia,cukru a mlieka pripravime kvasok, ktory nechame na teplom mieste vykysnut.Preosejeme muku, pridame zltky ,cele vajce,cukor,citron.koru/1kavova lyzicka/ sol stipka,roztopene vlazne maslo,kvasok a mlieko podla potreby/cesto ma byt hladke/vymiesime cesto,resp.nechame nech za nas miesi robot,nechame na teplom mieste vykysnut/ja som nechala pol hodiny, vykysnute rozvalkame na pomucenej doske na stvorce/mne sa vydarili aj obdlzniky/ a na kazdy dame malu lyzicku lekvaru/alebo dzemu apod./,okraje spojime,vytvarujeme z nich buchty,ktore poukladame na vymasteny plech,boky kazdej potierame maslom,aby sa nezlepili.nechame podkysnut este trocha,ja som nechala len pokial sa mi vyhriala rura,pecieme asi20- 25min.alebo rozne podla druhu rury,na 180st.,samozrejme predtym si ruru vyhrejeme,upecene posypeme vanilkovym a prask.cukrom,je toho dost,mne vyslo 25buchiet-cely plech,dobru chut/
este upozornenie-vsetky dane ingrediencie by mali mat izbovu teplotu t.z.vsetko co je treba si pripravime skor, aj vyberieme z chladnicky..../














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!