Prísady
75 g hrozienok,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Hrozienka necháme 30 minút odstáť v rume. 400 mililitrov mlieka, vanilkový cukor, práškový cukor( až na 1 čajovú lyžičku – tú si odložíme) – necháme zovrieť. Žĺtky vymiešame s 3 polievkovými lyžicami zvyšného mlieka, bielka vyšľaháme s 1 lyžičkou cukru. Zvyšok mlieka nahladko vymiešame s maizenou, vlejeme do vriaceho mlieka, krátko necháme vrieť, vmiešame žĺtky, sneh a odstavíme. Krémom naplníme ohňovzdornú misu na zapekanie, posypeme hrozienkami a na 10 minút vložíme do predhriatej rúry. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!