Prísady
Cesto: 9 vajec,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z bielkov a kryštálového cukru ušľahajte tuhý sneh, postupne pridajte žĺtky a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozdeľte na 3 časti. Do jednej zapracujte kakao a do druhej mleté orechy. Všetky tri cestá upečte samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Hrozienka namočte do rumu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte podľa návodu na hustý krém, ktorý rozdeľte na 3 časti. Vychladnuté biele cesto zľahka pokvapkajte rumom, natriete 1/3 pudingu a posypte v rume namočenými hrozienkami. Hrozienka prikryte kakaovým cestom. Pokropte ho rumom, natrite 1/3 pudingu a posypte mletými orechmi. Na ne položte orechové cesto, pokropte rumom a potrite zvyšným pudingom. Posypte hrozienkami a hrubšou vrstvou posekaných orechov. Zákusok nechajte v chlade stuhnúť a pokrájajte. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!