Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Tvarohová nepečená torta


Prísady

2 tvarohy po 250 g (môžu byť aj hrudkové),
2 vajcia,
25 dkg práškového cukru,
1 vanilkový cukor,
1 Palmarín,
1 liter mlieka,
20 g želatíny,
trochua kakaa na ozdobenie,
kompótové ovocie bez šťavy,
piškóty alebo upečená piškóta z 2-3 vajec


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.4/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Dno tortovej formy s odnímateľným okrajom si vystelieme piškótami. Z litra mlieka odoberieme trocha do hrnčeka, v ktorom rozmiešame želatínu a necháme ju nabobnať. Na piškóty naukladáme zavárané ovocie. Do väčšej misy dáme tvarohy, Palmarín, práškový cukor, vanilkový cukor, dve vajíčka.... Pridáme želatínu a vriace mlieko. Všetko rozmixujeme elektrickým šľahačom. Z tejto masy si odoberte 2-3 deci na vrchné ozdobenie a do toho primiešajte 2 lyžice kakaa. Pomaly lejte na piškóty s ovocím (zmes je veľmi riedka, odporúčame na piškóty naliať trocha zmesi, dať na chvíľku do mrazáku stuhnúť a opatrne dolievať ďalšie "poschodia"). Malou naberačkou nalejeme čokoládovú zmes dokola. Vidličkou urobíme "šmuhy" od stredu po kraje. Nechajte ju v chladničke cez noc a na druhý deň opatrne stiahnite odnímateľnú obruč dolu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!