Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èokoládovník


Prísady

Na zdobenie: 1 poleva tmavá dr\.
Oetke: 250 g mäkkého masla
,
250 g práškového cukru,
6 vajec,
100 g hladkej múky,
1/2 kypriaceho prášku do pečiva,
250 g mletých lieskových orechov,
200 g nastrúhanej čokolády


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.52/5

Hodnotenie: 2.5/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a po jednom do peny zašľaháme vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, orechy a čokoládu a za stáleho šľahania prisypávame k vaječnej pene. Hladké cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy (bábovka). Dáme piecť do predhriatej rúry na 160 °C a asi 55 minút. Po upečení necháme chvíľku vo forme vychladnúť a vyklopíme. Necháme úplne vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a múčnik ihned polievame polevou, ktorú roztierame (môžeme roztierať pierkom). Po stuhnutí polevy nakrájame múčnik na hrubšie plátky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!