Prísady
Cesto: 100 g horkej čokolády,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vyhrejte rúru na 180 C. Vymastite a vysypte múkou tortovú formu s priemerom 24 cm. Nad parou roztopte čokoládu na cesto. Z masla, prášk.cukru a soli vyšľahajte krém a postupne do neho pridajte žĺtka a čokoládu.
Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Zmiešajte mandle, kakao a prášok do pečiva a vmiešajte ich spolu so snehom do krému. Pripravenú hmotu nalejte do tortovej formy a pečte asi 40 min. Upečený korpus nechajte 8 hodín alebo cez deň odpočívať. Na prípravu maslového krému ušľahajte nad parou cukor, vanilínový cukor, žĺtka, škrob a mlieko. Krém nechajte vychladnúť za stáleho miešania v rovnakej nádobe nad parou. Nad parou roztopte čokoládovú polevu. Maslo vyšľahajte do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávajte vajíčkový krém a čokoládovú polevu. Piškótový korpus rozreže na tri pláty. Spodný a stredný plát natrite vždy jednou tretinou krému a spojte ich. Horný diel torty potrite zvyšným krémom a ozdobte ho čokoládovými hoblinkami. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!