Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Torta plnená čokoládou


Prísady

Cesto: 100 g horkej čokolády,
100 g masla,
100 g prášk\.
cukru
,
1 štipku soli,
5 vajíčok,
70 g mletých mandlí,
2 lyžice kakaa,
80 g polohrubej múky,
1 lyžičku prášku do pečiva
Maslový krém: 125 g prášk\.
cukru
,
1 balíček vanilínového cukru,
3 žĺtka,
50 g škrobu,
250 ml mlieka,
250 g čokoládovej polevy,
200 g masla


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.38/5

Hodnotenie: 2.4/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vyhrejte rúru na 180 C. Vymastite a vysypte múkou tortovú formu s priemerom 24 cm. Nad parou roztopte čokoládu na cesto. Z masla, prášk.cukru a soli vyšľahajte krém a postupne do neho pridajte žĺtka a čokoládu.
Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Zmiešajte mandle, kakao a prášok do pečiva a vmiešajte ich spolu so snehom do krému. Pripravenú hmotu nalejte do tortovej formy a pečte asi 40 min. Upečený korpus nechajte 8 hodín alebo cez deň odpočívať.
Na prípravu maslového krému ušľahajte nad parou cukor, vanilínový cukor, žĺtka, škrob a mlieko. Krém nechajte vychladnúť za stáleho miešania v rovnakej nádobe nad parou.
Nad parou roztopte čokoládovú polevu. Maslo vyšľahajte do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávajte vajíčkový krém a čokoládovú polevu.
Piškótový korpus rozreže na tri pláty. Spodný a stredný plát natrite vždy jednou tretinou krému a spojte ich. Horný diel torty potrite zvyšným krémom a ozdobte ho čokoládovými hoblinkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!