Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Rumový koláč s pomarančmi


Prísady

Cesto: pol kocky droždia,
350 g hladkej múky,
125 ml mlieka,
70 g masla,
70 g kryšt\.
cukru
,
4 vajíčka,
2 pomaranče,
štipku soli
Poleva: 75 ml pomarančovej šťavy alebo džúsu
,
50 ml rumu,
40 g kryšt\.
cukru
Ozdoba: 250 ml smotany na šľahanie
,
50 g čokoládovej polevy,
2 pomaranče


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.9/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vyššiu koláčovú formu vymastíme maslom. Predhrejeme rúru na 180 C.
Do preosiatej múky pridáme soľ, cukor, strúhanú kôru pomaranča a premiešame. Urobíme jamku, rozdrobíme do nej droždie, vlejeme vlažné mlieko, tuk a vajíčka a všetko vypracujeme na redšie cesto. Nalejeme do formy a necháme kysnúť asi 20 min.
Medzitým si zvaríme pomarančovú šťavu s cukrom a rumom na polevu.
Cesto pečieme dozlata asi 30 min. Vyberieme z rúry, navrchu prepichneme špajdľou a polejeme teplou polevou.
Vychladnutý koláč ozdobíme plátkami pomaranča a šľahačkou. A záver môžeme koláč pokvapkať nitkami čokoládovej polevy.
Tip: Aby bol koláč ešte vláčnejší, môžeme ho po upečení prerezať a naplniť pomarančovou marmeládou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!