Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èokoládová bomba bez pečenia


Prísady

1 balíček kakaa (cca 100 g),
1/4 l mlieka,
1 celé maslo (môže byť aj akýkoľvek tuk na pečenie),
15 dkg práškového cukru,
1 žĺtok (nemusí byť),
1 vanilkový cukor,
2 veľké balíčky piškót (cca po 240 g),
rum alebo vaječný likér podľa chuti (vaječný koňak,
nieje tak ostrý,
ako rum a aj celkovo chutí lepšie)


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V mlieku rozpustite na platni celý balíček obyčajného kakaa a nechajte mierne vychladnúť. Do misky si dajte práškový cukor, zmäknuté celé maslo, žĺtok a vanilkový cukor. Pridajte mierne vychladnuté kakao v mlieku a šľahačom vyšľahajte na krém. Do druhej väčšej misy vysypte piškóty a pofàkajte rumom alebo vaječným likérom.
Potom do piškóty vylejte krém a dobre všetko premiešajte. Zmes potom navrstvite do tortovej formy alebo do nejakej misy. Môžete ju vystlať alobalom, aby sa dala ľahšie vyklopiť.
Nechajte odležať cca 1/2 dňa, najlepšie je ale cez noc, druhý deň vyklopte a ozdobte šľahačkou podľa fantázie.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!