Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Božské šľahačkové rezy


Prísady

Cesto: 8 vajec,
8 PL kryštálového cukru,
10 PL polohrubej múky,
1-2 PL kakaa,

Vanilkový krém:
170 g Hery
,
80 g Zlatého klasu,
1/2 l mlieka,
50 g kryštálového cukru,
50 g vanilkového cukru,
1-2 PL kakaa,
rumová aróma,

Orechový krém:
70 g mletých orechov
,
50 g práškového cukru,
50 g vanilkového cukru,
kôra z 1 citróna,
mlieko,
rumová aróma,

Na ozdobenie:
6 kivi
,
200 g jahôd,
3/4 l smotany na šľahanie,
1 stužovač šľahačky,
čokoláda


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom dopenista, postupne pridajte múku a kakao. Cesto rozdeľte na dve polovice a upečte z nich 2 pláty.

Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypte kryštálový a vanilkový cukor, nechajte zovrieť a pridajte Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvarte hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešajte Heru a krém dochuťte rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrite polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešajte kakao.

Na krém rozložte pokrájané jahody a na ne položte druhý plát cesta.

Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešajte a zmes sparte takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrite na vrchné cesto. Naň navrstvite vanilkovo-kakaový krém.

Navrch rozotrite polovicu šľahačky (so stužovačom), poukladajte pokrájané kiwi a natrite druhou časťou šľahačky. Rez ozdobte postrúhanou čokoládou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!