Prísady
Cesto: 8 vajec,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom dopenista, postupne pridajte múku a kakao. Cesto rozdeľte na dve polovice a upečte z nich 2 pláty.
Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypte kryštálový a vanilkový cukor, nechajte zovrieť a pridajte Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvarte hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešajte Heru a krém dochuťte rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrite polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešajte kakao. Na krém rozložte pokrájané jahody a na ne položte druhý plát cesta. Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešajte a zmes sparte takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrite na vrchné cesto. Naň navrstvite vanilkovo-kakaový krém. Navrch rozotrite polovicu šľahačky (so stužovačom), poukladajte pokrájané kiwi a natrite druhou časťou šľahačky. Rez ozdobte postrúhanou čokoládou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!