Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Ovocná štrúdľa


Prísady

Cesto: 4 plátky mrazeného štrúdľového cesta (alebo 1 balíček mrazeného lístkového cesta)\.
Plnka: 120 g masla
,
1500 g rebarbory (alebo iného ovocia – maliny,
čerešne,
slivky,
jablká),
80 g nastrúhaných mandlí (alebo orechov),
150 g žmľových omrviniek,
kôra z 1 chemicky neošetreného citróna,
mletá škorica,
1 balíček vanilkového cukru,
200 g práškového cukru,
2 lyžice kryštálového cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.57/5

Hodnotenie: 2.6/5 (28)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rebarboru olúpeme a nakrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame ju s práškovým a vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, nastrúhanými mandľami a trochou mletej škorice. Na panvici speníme maslo, pridáme žmľovú strúhanku a krátko, za stáleho miešania, opečieme. Pridáme kryštálový cukor a trochu mletej škorice. Rúru vyhrejeme, plech vyložíme papierom na pečenie. 2 pláty rozmrazeného štrúdľového cesta položíme na vlhkú utierku tak, aby sa im prekrývali pozdĺžne kraje. Cesto potrieme roztopeným maslom. Obdobným spôsobom pridáme zvyšné pláty. Na jednu tretinu cesta dáme omrvinky, na ne dáme plnku a závin zrolujeme. Položíme na plech, potrieme rozpusteným maslom a v predhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Štrúdľu pred nakrájaním necháme asi 10 minút odpočívať. Nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávame so šľahačkou alebo osladenou kyslou smotanou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!