Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pomarančovo-snehový koláč


Prísady

75 g masla,
150 g hladkej múky,
2-3 lyžice studenej vody,
štipku soli
Plnka: 300 ml pomarančovej šťavy (príp\.
100% pomarančový džús zo škatule)
,
plus ešte šťava z 2 pomarančov a 1 citróna (aj postrúhaná kôra),
5 lyžíc maizeny,
1 a pol dcl studenej vody,
3 žĺtka,
50 g masla,
Navrch: 3 bielky,
150 g jemného kryštálového alebo práškového cukru,
4 kandizované plátky pomaranča,
škoricový cukor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.86/5

Hodnotenie: 1.9/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikroténu a dáme schladiť.
Vychladené cesto rozvaľkáme, vystelieme ním formu a dáme predpiecť na 10–15 minút.
Medzitým zohrejeme pomarančový džús s cukrom, pridáme strúhanú kôru a šťavu z pomarančov a citróna. Pridáme maizenu vymiešanú so 150 ml studenej vody na pastu a ešte spolu zohrejeme.
Odtiahneme, primiešame žĺtka, maslo a navrstvíme na predpečený korpus.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne do nich zašľaháme cukor.
Ozdobne nastriekame na koláč kopčeky, pomedzi ne dáme po kúsku kandizovaného pomaranča, jemne poprášime štipkou škorice a zapečieme do ružova.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!