Prísady
1 vajce,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vajce, žĺtky a cukor vymiešame do peny. Pridáme tvaroh a elektrickým šľahačom vyšľaháme krém. Pridáme smotanu a ešte minútu šľaháme. Želatínu necháme napučať vo vode. Asi štvrtinu krému zohrejeme nad parou a vymiešame doň studenú vyžmýkanú želatínu. Pridáme ju k zvyšnému krému. (Ak použijeme želatínu v prášku, postupujeme podľa návodu). Krém naplníme do formičiek a odložíme na 2 hodiny do mrazničky. Zatiaľ pripravíme omáčku. Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Dáme do mixéra a s dostatočným množstvom kompótovej šťavy zmes rozmixujeme. Dochutíme likérom, ale s mierou! Formičky s krémom na chvíľu ponoríme do horúcej vody, vyklopíme na dezertný tanier a prelejeme omáčkou. Podávame s biskvitom alebo s piškótami.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!