Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tvarohový krém s marhuľovou omáčkou


Prísady

1 vajce,
2 žĺtky,
150 ml smotany na šľahanie,
200 g tvarohu,
marhuľový likér,
150 g zaváraných marhúľ,
3 plátky želatíny (alebo želatíny v prášku),
50 g práškového cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.17/5

Hodnotenie: 2.2/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajce, žĺtky a cukor vymiešame do peny. Pridáme tvaroh a elektrickým šľahačom vyšľaháme krém. Pridáme smotanu a ešte minútu šľaháme. Želatínu necháme napučať vo vode. Asi štvrtinu krému zohrejeme nad parou a vymiešame doň studenú vyžmýkanú želatínu. Pridáme ju k zvyšnému krému. (Ak použijeme želatínu v prášku, postupujeme podľa návodu). Krém naplníme do formičiek a odložíme na 2 hodiny do mrazničky. Zatiaľ pripravíme omáčku. Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Dáme do mixéra a s dostatočným množstvom kompótovej šťavy zmes rozmixujeme. Dochutíme likérom, ale s mierou! Formičky s krémom na chvíľu ponoríme do horúcej vody, vyklopíme na dezertný tanier a prelejeme omáčkou. Podávame s biskvitom alebo s piškótami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!