Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

PIŠKÓTOVÝ ZÁVIN


Prísady

päť vajec 80 g práškového cukru 75 g polohrubej múky 10 g kakaového prášku dve lyžice oleja Plnka: 400 ml smotany na šľahanie dva stužovače šľahačky 150 g tmavej mliečnej čokolády jeden vanilínový cukor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.26/5

Hodnotenie: 2.3/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Päť žĺtkov vymiešame s 20 g cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pomaly vsypeme 60 g cukru a spolu zmiešame. Do tejto masy zľahka primiešame žĺtky s cukrom a múku. Masu rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakaový prášok a olej. Pripravené cestá striekame pomocou potravinárskeho vrecúška striedavo v pruhoch na plech vyložený papierom na pečenie. Špajdľou vtiahneme tmavé cesto do bieleho. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C osem minút. Po upečení zavinieme do rolády a necháme vychladnúť. Po vychladnutí odstránime papier, naplníme plnkou a opäť zrolujeme. Dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.

Plnka: Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a so stužovačom šľahačky. Tmavú mliečnu čokoládu rozpustíme nad parou. Za občasného premiešania necháme vychladnúť a potom primiešame k vyšľahanej šľahačke.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!