Prísady
1‚5 kg jabĺk,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Jablká postrúhajte na hrubom strúhadle, dajte do hrnca, podlejte troškou vody, pridajte kryštálový cukor aj vanilkový cukor, trocha citrónovej šťavy a nechajte dusiť cca 15 minút.
Zatiaľ vysteľte formu jemnou fóliou, do ktorej dajte piškóty na striedačku s jablkovou kašou. V miske dobre rozmiešajte 100 ml vody s dvoma jahodovými pudingmi. Pudingy vylejte do jabĺk a varte od bodu varu asi 5 minút. Masa by mala zosklovieť a dobre zhustnúť. Na dno formy dajte jablkovú zmes, dole bruškami poukladajte vrstvu piškót a postup opakujte, kým neminiete všetok jablkový puding a piškóty. Poslednou vrstvou by mali byť piškóty. Tortu nechajte poriadne vychladnúť, potom vyklopte na tanier a ozdobte šľahačkou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!