Prísady
100 g sušené marhule
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Na pracovnú dosku nasypeme múku, práškový cukor, sódu bikarbónu a nožom premiešame s maslom. V hrnčeku premiešame vajce, mlieko, med a rum. Pomocou noža zapracujeme do múky. Keď sa suroviny čiastočne spoja, ručne vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí (podľa potreby dosku posypeme múkou). Z cesta vyváľame plát a pomocou valčeka ho prenesieme na plech (30x40) obrátený dnom nahor. Nožom plát zarovnáme, aby mal rovné hrany a nepresahoval cez okraj plechu. Vložíme do predhriatej na 180°C teplej rúry. Pečieme 6 až 7 minút. Ihneď po vybratí z rúry pozdĺžne rozkrojíme na 3 pruhy. Každý pruh nožom „podrežeme“ a stiahneme na podložku. Pracujeme rýchlo, kým sú pruhy vlažné. Na podložke ich necháme celkom vychladnúť.
Na prípravu krému vyšľaháme do tuha smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, tortové želé a cukor. Na studený pruh natrieme 1/2 krému, poukladáme jahody a zľahka pritlačíme druhý pruh, pričom postup ešte ráz zopakujeme. Múčnik mierne zaťažíme a odložíme asi na 3 – 4 hodiny do chladu. Pred servírovaním mierne posypeme práškovým cukrom, ozdobíme jahodami a nakrájame na rezy. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!