Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Mikuláš


Prísady

100 g sušené marhule
,
100 g sušené slivky
,
100 g sušené datle
,
100 g sušené figy
,
100 ghrozienka
,
150 ml rumu,

Cesto:
500 g hladkej muky
,
1 droždie
,
250 ml mlieko
,
1 vanilkovy cukor
,
70 g masla
,
1 vajcie
,
štipka soli
,
citronova aróma
ovocie nakrajame a naložime do rumu\.
z prœad vyšľahame cesto a necháme vykysnúť\.
Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme dvoch Mikuláškoch
Naplníme ovocím a zlepíme spolu
,
natrieme rozšľahaním vajcom
a dáme upiesť asi 40 min\.
po upečení posypeme praškovým cukrom
Na cesto: hladká múka (130 g)
,
práškový cukor (50 g)
,
pol kávovej lyžičky sódy bikarbóny
,
mäkké maslo ( margarínu)(20 g)
,
vajíčko (1 ks)
,
kávová lyžička mlieka
,
kávová lyžička tekutého medu
,
kávová lyžička rumu
,
Na krém: smotana na šľahanie (250 ml)
,
kyslá smotana (250 ml)
,
Tortové želé číre Dr\.
Oetker (2 ks)
,
kávová lyžička práškového cukru
,
čerstvé jahody (250 g)
,
Na posypanie: práškový cukor
,
Nakrajame čerstvé jahody (niekoľko z nich si odložíme na ozdobenie)


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na pracovnú dosku nasypeme múku, práškový cukor, sódu bikarbónu a nožom premiešame s maslom. V hrnčeku premiešame vajce, mlieko, med a rum. Pomocou noža zapracujeme do múky. Keď sa suroviny čiastočne spoja, ručne vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí (podľa potreby dosku posypeme múkou). Z cesta vyváľame plát a pomocou valčeka ho prenesieme na plech (30x40) obrátený dnom nahor. Nožom plát zarovnáme, aby mal rovné hrany a nepresahoval cez okraj plechu. Vložíme do predhriatej na 180°C teplej rúry. Pečieme 6 až 7 minút. Ihneď po vybratí z rúry pozdĺžne rozkrojíme na 3 pruhy. Každý pruh nožom „podrežeme“ a stiahneme na podložku. Pracujeme rýchlo, kým sú pruhy vlažné. Na podložke ich necháme celkom vychladnúť.
Na prípravu krému vyšľaháme do tuha smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, tortové želé a cukor.
Na studený pruh natrieme 1/2 krému, poukladáme jahody a zľahka pritlačíme druhý pruh, pričom postup ešte ráz zopakujeme. Múčnik mierne zaťažíme a odložíme asi na 3 – 4 hodiny do chladu.
Pred servírovaním mierne posypeme práškovým cukrom, ozdobíme jahodami a nakrájame na rezy.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!