Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Maslové pagáčiky


Prísady

1\.
cesto:soľ
,
350 g hladkej múky,
5 dcl bieleho vína,
vajcia,
1 dcl mlieka,
20 g droždia,
1 lyžička kryštáľovéhocukru,
2\.
cesto:350 g masla
,
350 g hladkej múky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.76/5

Hodnotenie: 1.8/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z
múky, soli, vína, vajec a kvásku z mlieka,
droždia a cukru vypracujeme cesto, ktoré odložíme na teplé miesto vykysnúť. Z múky a masla vypracujeme druhé cesto. Prvé cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca a uložíme naň
druhé vyvaľkané cesto. Všetky štyri rohy z prvého cesta preložíme cez druhé tak, aby ho celkom zakryli,
vyvaľkáme na obdĺžnik asi 2 cm hrubý a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré necháme na doske chvíľu postáť. Potom nožom na pagáčikoch urobíme mriežku a potrieme ich rozšľahaným vajcom.
Upečieme vo vopred vyhriatej rúre.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!