Prísady
1\.
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z
múky, soli, vína, vajec a kvásku z mlieka, droždia a cukru vypracujeme cesto, ktoré odložíme na teplé miesto vykysnúť. Z múky a masla vypracujeme druhé cesto. Prvé cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca a uložíme naň druhé vyvaľkané cesto. Všetky štyri rohy z prvého cesta preložíme cez druhé tak, aby ho celkom zakryli, vyvaľkáme na obdĺžnik asi 2 cm hrubý a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré necháme na doske chvíľu postáť. Potom nožom na pagáčikoch urobíme mriežku a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!