Prísady
Cesto: 380 g polohrubej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
V 100 ml vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme 1 ÈL cukru a necháme vykysnúť kvások. Do misky dame polohrubú múku so zvyšným cukrom. S vlažným mliekom a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. Hrozienka prepláchnuté vodou pokrájame spolu s kandizovaným ovocím, zalejeme rumom a necháme 20 minút odstáť. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, rozložíme hrozienka s kandizovaným ovocím a zvinieme. Cesto preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený koláč vyberieme z rúry, potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým cukrom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!