Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Koláč s kandizovaným ovocím


Prísady

Cesto: 380 g polohrubej múky,
30 g čerstvého droždia,
150 g mlieka,
80 g práškového cukru,
150 g masla
Plnka: 120 g hrozienok
,
200 g miešaného kandizovaného ovocia,
um
Na potretie: 30 g masla
,
2 ks vanilinového cukru zmiešaného s práškový cukrom


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.80/5

Hodnotenie: 1.8/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V 100 ml vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme 1 ÈL cukru a necháme vykysnúť kvások. Do misky dame polohrubú múku so zvyšným cukrom. S vlažným mliekom a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. Hrozienka prepláchnuté vodou pokrájame spolu s kandizovaným ovocím, zalejeme rumom a necháme 20 minút odstáť. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, rozložíme hrozienka s kandizovaným ovocím a zvinieme. Cesto preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený koláč vyberieme z rúry, potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!