Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kysnutý lekvárový koláč


Prísady

280 g hladkej múky,
soľ,
vajce,
žĺtok,
60 g práškovéhocukru,
80 g masla,
1 dcl mlieka,
tuk na vymastenie plechu,
hruškový alebo slivkový lekvár\.
Kvások:2 dl mlieka
,
15 g droždia,
10 g práškového cukru,
60 g hladkej múky,
Posýpka :40 g masla,
40 ghrubej múky,
40 g práškového cukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.4/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z mlieka, droždia, cukru a múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Preosiatu múku osolíme, pridáme rozšľahané vajcia, žĺtok, cukor, roztopené maslo,
vykysnutý kvások, vlažné mlieko a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto roztiahneme na dobre vymastenom plechu,
natrieme vrstvou lekváru, povrch posypeme posýpkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Posýpka : maslo, múku a cukor zmiešame a rukou rozmrvíme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!