Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Karamelový puding


Prísady

375 ml smotany,
1 vajce,
2 žĺtky,
1 lyžica rumu,
4 lyžice cukru,
1 vanilkový struk,
1 čajová lyžička škorice,
4 lyžice vody,
štipka soli\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.4/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do 4 nákypových formičiek s priemerom 7 cm dáme po 1 lyžici cukru a 1 čajovej lyžičke vody. Karamelizujeme 3 minúty 30 sekúnd pri výkone 600 W. Keby sa nám zdalo, že cukor nehnedne rovnomerne, formičky otočíme. Žĺtky, vajce, soľ, a cukor vymiešame do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a dreň vyškrabeme. Spolu s 250 ml smotany a rumom zamiešame do vaječnej zmesi. Zmes rozdelíme na skaramelizovaný cukor do formičiek a každú prikryjeme priesvitnou potravinovou fóliou. Puding varíme 7 minút pri výkone 180 W, potom ho na niekoľko hodín dáme do chladničky. Zvyšnú smotanu vyšľaháme. Puding pri hornom okraji nožom oddelíme od nádoby, vyklopíme na dezertné tanieriky a ozdobíme šľahačkou. Tip: K pudingu môžeme zvlášť podávať karamelovú polevu; 80 g cukru a 2 lyžice vody dáme do nádoby a karamelizujeme 4 minúty pri výkone 600 W. Pridáme 4 lyžice vody a 20 g masla a varíme 2 minúty pri výkone 500 W, kým sa karamel nerozpustí.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!