Prísady
375 ml smotany,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do 4 nákypových formičiek s priemerom 7 cm dáme po 1 lyžici cukru a 1 čajovej lyžičke vody. Karamelizujeme 3 minúty 30 sekúnd pri výkone 600 W. Keby sa nám zdalo, že cukor nehnedne rovnomerne, formičky otočíme. Žĺtky, vajce, soľ, a cukor vymiešame do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a dreň vyškrabeme. Spolu s 250 ml smotany a rumom zamiešame do vaječnej zmesi. Zmes rozdelíme na skaramelizovaný cukor do formičiek a každú prikryjeme priesvitnou potravinovou fóliou. Puding varíme 7 minút pri výkone 180 W, potom ho na niekoľko hodín dáme do chladničky. Zvyšnú smotanu vyšľaháme. Puding pri hornom okraji nožom oddelíme od nádoby, vyklopíme na dezertné tanieriky a ozdobíme šľahačkou. Tip: K pudingu môžeme zvlášť podávať karamelovú polevu; 80 g cukru a 2 lyžice vody dáme do nádoby a karamelizujeme 4 minúty pri výkone 600 W. Pridáme 4 lyžice vody a 20 g masla a varíme 2 minúty pri výkone 500 W, kým sa karamel nerozpustí.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!