Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kanadský jablčník/Apple crumble


Prísady

8-10 jabĺk,
1/2 - 3/4 šálky krupicového/kryštáľového cukru,
1ÈL škorice,
citrónová šťava,
6 PL lyžíc masla,
1 šálka hnedého cukru,
1/2 šálky ovsených vločiek,
2/3 šálky hladkej múky,
1/4 ÈL sódy bikarbóny


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.74/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.7/5 (31)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistíme a postrúhame jablká. Zmiešame s krupicovým, alebo kryštáľovým cukrom, škoricou a trochou citrónovej šťavy. Dáme do zapekacej nádoby/jenskej misy a necháme 20 minút v teplej rúre, ktorú sme vyhriali na 100C.
Rozpustíme maslo s hnedým cukrom, vločkami a hladkou múkou zmiešanou so sódou bikarbónou. Navrstvíme na jablká (najlepšie za pomoci dvoch lyžičiek) a pečieme v horúcej rúre na 200C 15minút prikryté a potom ešte 15-20 minút neprikryté.
Koláč je výborný ešte teplý s čajom, či kávou. Navrch môžeme dať trochu vyšľahanej šľahačky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!